sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Väliaikatietoja

Eipä taas ole tullut kirjoiteltua, vaikka halua onkin ollut...On taas vaan ollut sellaista hulinaa, valvomista, väsymystä ja arpomista tämä arki, että en ole jaksanut enkä kyennyt kirjoittelemaan.

Neiti on siis taas oireillut paljon, lähinnä öisin. Tästä syystä päätin kokeilla taas säätää ruokavaliota ja nyt jätettiin riisi (ihan riisin muodossa) pois, sillä sitä meni päivässä niin paljon. Tämä toi sitten tietenkin suuren aukon ruokavalioon ja tilalle oli saatava jotain muuta. Tarvittiin siis vaihtoehtoiset aamu- ja iltapalat riisipuuron tilalle sekä perusruokaan (kana-parsakaali) jotain riisin tilalle.

Nykyään syödään aamupalaksi Sinlac-puuroa, iltapalaksi Neocate Spoonia ja ruokaan lisättiin kokeiluun bataatti. Bataatin myötä ilmavaivat ovat huomattavasti lisääntyneet, mutta muuten näyttäisi olevan jopa ihan mahdollinen! Katsellaan vielä muutama päivä, sillä tähän kokeiluaikaan osui myös kulmahampaitten tekoa ja räkätautikin. Olisi kyllä hienoa, jos bataatti jo sopisikin!

Neiti on alkanut olemaan entistä epäluuloisempi uusia ruokia kohtaan, eikä juurikaan suostu uutta maistamaan. Ja jos ruoka on selkeinä paloina, hän valikoi tosi tarkkaan mitä suostuu syömään, vaikka mössönä saattaakiin samaa ruokaa syödä oikein hyvällä ruokahalulla.

Olemme saaneet riesaksi myös ummetuksen, joka varmasti johtuu sekä Nexiumista että ruokavaliosta. Neiti saakin nyt avuksi luumua ja tarvittaessa Levolacia. Kokeilimme Levolacia päivittäinkin annettuna, mutta epäilen sen silloin aiheuttaneen mahakipuja. Jos ummetus vielä jatkuu pidempäänkin, on varmasti otettava kokeiluun jokin muukin ummetuslääke.

Seuraavaksi olisikin vuorossa viljan etsiminen ruokavalioon, sillä sekin saattaisi tuoda helpotusta ummetukseen. Mutta mitä ihmettä sitä kokeilisi?! Aikaisemman quinoa-kokeilun myötä neiti lopetti myös mustikan syömisen, sillä siihen oli quinoaa sekoitettu. Hirssi nosti ihmeelliset paukamat, eikä muutenkaan sopinut. Kaurasta on vasta vähän aikaa (siitä tosin ei monesta kokeilusta huolimatta ole saanut varmuutta). Vehnän aikakaan ei ole vielä (altistettu noin vuoden ikäisenä ja oireet jo yhdestä lusikallisesta). Ruis on jo ihan pienissä määrissä aiheuttanut iho-oireita. Amarantti ja ohra olisivat siis ainakin vaihtoehtoja...mitä muita?

Olemme myös tuskailleet neidin olemattoman juomisen kanssa. Tissistä kyllä vetää, mutta mistään mukista ei mikään kelpaa. Imettämisen lopettaminen on tästä syystä jäänyt vielä haaveeksi. Sitkeästi olen kuitenkin mehua neidille tarjonnut ja tänään neiti ei pyytänyt tissiä KERTAAKAAN!!! Siis mitä ihmettä?! Neiti, joka normaalisti komentaa äitiä sohvalle vähän väliä...Ehkä tästä olisi hyvä jatkaa tissitöntä linjaa, mutta...saapi nähdä mitä yö tuo tullessaan... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti